Cingo

Stilla flört med Dasho, användarinterface (GUI)

När man kommer in på sajten och skall logga in på vanligt sätt med sin användaridentitet (= den egna email-adressen) och password, får man alltid följande "disclaimer" i ett popup-fönster:

==========
Vänligen se till att ha att läst och förstått följande villkor innan du använder webbplatsen.
i) Den här webbplatsen kan innehålla sexuellt eller erotiskt innehåll som bilder, texter eller ljudfragment. Av denna anledning är webbplatsen endast avsedd för personer som är över 18 år. Alla under 18 år kommer att nekas tillträde och uppmanas att lämna webbplatsen.

ii) Syftet med denna webbplats är att underlätta och etablera (erotiska) chattkonversationer mellan individer via vår chattplattform. För underhållningsändamål innehåller webbplatsen också fiktiva profiler med vilka det inte går att arrangera fysiska möten.

iii) Denna tjänst överensstämmer med de allmänna användarvillkoren som gäller för denna webbplats. Dessa finns i ansvarsfriskrivningen på webbplatsen.

Genom att klicka på Håll med och fortsätt accepterar du ovanstående villkor.
==========

Sajten använder cookies (för att förbättra användarupplevelsen på sajten), s.k. självläsande förstagångskakor. Ingen tredje part sägs vara involverad i dessa kakor. Kan man verkligen tro på det det?

Fönstret innehåller två knappar. Man måste göra ett val:
a) Lämna hemsidan (vit text, röd bakgrund)
b) Håll med och fortsätt (vit text, grön bakgrund). Inloggning kan ske i nästa fönster.

Texten innehåller en länk ("ansvarsfriskrivningen"). Klickar man på den kommer man till de Allmänna villkoren.

Det här fönstret slipper man om man i sina "Notifikationer" angett att man vill ha ett påminnande email i sin vanliga email-inkorg när inkorgen på sajten fått in ett meddelande. I det påminnande emailet finns nämligen en knapp. Klickar man på den så kommer man direkt in på sajten utan inloggning och till det aktuella meddelandet i sajtens inkorg.

Man får alltid ovan beskrivna popup-fönster när man loggar ut från sajten och måste också klicka på "Lämna hemsidan" för att komma loss. Man hamnar då i ett Googelfönster, som man också måste avsluta för att vara tillbaka i sin vanliga datormiljö. Rätt påfrestande faktiskt.

Sajtens användarinterfacet (GUI = Graphic User Interface) är inte särskilt upphetsande. Ganska primitivt faktiskt. Sedvanliga flikar och drop-down menyer används. Färgerna blått, vitt och rött dominerar. Rött för signaler. Bilder återges OK. Löpande texter är oftast svart på vit botten. Färgen svart används också för att ange modusförändringar i inkorgen.

Huvudbilden är uppbyggd på följande flikar:
Hem
Inkorg
Krediter
Min profil
Favoriter
Besökare
Inställningar
Logga ut

Längst upp till höger finns den egna profilbilden (om man lagt upp en sådan).

Fliken Inkorg kan innehålla en rund liten röd cirkel med en vit siffra i. Siffran anger hur många olästa meddelanden man har i sin inkorg. Har man inga olästa meddelanden eller om inkorgen är tom syns ingen röd liten cirkel.

Fliken Krediter innehåller en rund liten grå cirkel med en blå siffra i. Siffran angr hur många krediter man har kvar att spändera på meddelanden. Har man inga krediter står det noll (0) i den lilla gråa cirkeln.

Fliken Besökare kan innehålla en rund liten röd cirkel med en vit siffra i. Siffran anger hur många besökare man har på sin profil. Men den här siffran är svår att lita på. Stacken under den här fliken innehåller nämligen miniatyrrutor (12 stycken per sida) av alla de profiler som någonsin varit inne på den egna profilen. Stacken kan innehålla hundratals sidor, vilka man kan bläddra bland. Om man ständigt klickar på Besökare, en annan flik och åter på Besökare kan man få fram en aktuell siffra = läget just nu. Säg att siffran är en 5:a. Det innebär att de fem första profilerna i beökarstacken just då är inne på den egna profilen.

Profilerna i besökarstacken skiftar lägen i besökarstackens sidor, allt efter när de senast besökte ens profil. De senaste besökarna ligger alltså längst fram i stacken. Sist i stacken ligger den egna profilen!


Läs gärna vidare efter hand.
Använd retur-pilen högst upp till vänster i webbläsaren för att komma tillbaka till denna artikels huvudsida!


| Startsidan |

©2018 Ingemar Carleman | Utgåva 67:06 | 2018-08-05