Cingo

Stilla flört med Dasho, utpressning

Utpressning.

Operatören av den sex-sajt, som jag undersöker här, betonar i artikel 6 av sina Allmänna villkor att man "ägnar största möjliga uppmärksamhet åt skydd av personuppgifter" (6.1) och att man "aldrig delar information med tredje part" (6.3).

Inget av detta stämmer med verkligheten så som jag fått uppleva den via min dator. Redan omkring den 10 augusti 2018 stod det klart att inflödet av skräpmail hade ökat markant. Då runt 50 skräpmail per dygn om diverse potenshöjande medel (för både män och kvinnor) och erbjudanden om att besöka diverse andra sex-sajter eller att ta kontakt med diverse "hookers" på nätet för "one-nighters".

Nu ungefär 10 dagar senare är detta inflöde av skräpmail uppe i mer än det dubbla eller ca 120 skräpmail per dygn. Anser att det är bevis nog för att den här sajten är mycket oseriös. Men det räcker faktiskt inte med alla dessa skräpmail heller. Jag har hittills mottagit två utpressningshot av typen "om du inte betalar så skall vi låta alla din kontakter veta att du frossar i pornografi och smeker dig själv". Formulerat på engelska. Det är kanske bara en tidsfråga när det första utpressningsmailet på svenska dyker upp.

Utpressningen bygger då förstås på att det av någon anledning skulle vara skamligt, omoraliskt eller förkastligt att som man regelbundet tömma sin sädesblåsa, särskilt om man inte gör det i en kvinna (i hennes mun, analt eller vaginalt).

Så jag berättar härmed helt frankt att var 5:te dag är min sädesblåsa ordentligt full. Eftersom jag inte lever med någon (kvinna eller man, kanske för mån om min obundenhet) behöver jag helt enkelt tömma den. För mig är det i praktiken en sorts yoga-övning och inte märkvärdigare än att bajsa eller kissa. Alltså för mig finns inga som helst moraliska, religiösa eller etiska kopplingar till "att smeka sig själv" och av rena hälsoskäl göra mig av med "smeten" i sädesblåsan. Det är ju inte precis hälsobefrämjande att hålla inne med sin urin eller exkrementer heller!

Det första utpressningshotet har med en läcka på Linkedin för en del år sedan att göra. Linkedin hade hackats och en mängd lösenord hade hamnat på "the dark net". Nu sent omsider, och uppenbarligen i samband med att jag är registrerad på den här sex-sajten, som jag undersöker, gör man ett försök mot mig personligen. Lösensumman är på 7.000 US dollar och skall betalas i bitcoins. Givetvis är avsändaren omöjlig att spåra.

För någon vecka sedan gick svenska säkerhetspolisen ut via Ekot (Sveriges Radio P1) med en uppmaning att inte betala avseende just denna utpressning. Många män i Sverige hade tydligen fått det. För som säkerhetspolisen uttryckte det, "man vet inte vad de där pengarna kommer att användas till" (underförstått terrorism).

Linkedin är en sajt som kombinerar arbetsförmedling och kontakter mellan yrkesfolk. Själv kom jag med för väldigt länge sedan emedan jag var bekant med Linkedins grundare i egenskapen av kolleger i databranschen. En del av mina musikkompisar tycker att Linkedin fyller en funktion för deras del. Men själv har jag aldrig varit särskilt aktiv på Linkedin. Och numera har jag annullerat mitt medlemskap där. Som mest hade jag 13 kontakter, och det är ju inte många i det sammanhanget.

Det hindrade dock inte att jag (efter läckan av lösenord) fick egendomliga mail om musikkompisar, som behövde rätt mycket pengar, eftersom de blivit strandsatta i Ukraina under en turné där (av alla länder i Europa).

Det andra utpressningshotet var lite mer modest och skrivet på mycket slangbetonad engelska. Lösensumma var "bara" på 500 US dollars. Också att betalas i bitcoins. Naturligtvis också omöjligt att spåra, men uppenbarligen från just Ukraina.

Tycker nog att dessa utpressningshot talar sitt eget språk och att de uppenbarligen är kopplade till den här sex-sajten som jag undersöker i denna artikel. Naturligtvis har jag inte betalat några lösensummor. Och så vitt jag kan bedömma är mitt skydd mot oönskat intrång på min dator och min hemsida helt OK.


Läs gärna vidare efter hand.
Använd retur-pilen högst upp till vänster i webbläsaren för att komma tillbaka till denna artikels huvudsida!


| Startsidan |

©2018 Ingemar Carleman | Utgåva 67:12 | 2018-08-18